Wtp mogelijkheden

Vergelijk transitie scenario’s – vergelijk de verschillende transitie scenario’s met elkaar. Wel of niet de eerbiedigende werking? Of toch nog niet overgaan naar een Wtp regeling?

Indicatie gelijkblijvende premie – aan de hand van een twaalftal scenario’s wordt inzichtelijk gemaakt wat een indicatie van het gelijkblijvend premiepercentage kan zijn. 

Compensatie berekeningen – op basis van een gelijkblijvend premiepercentage kan per werknemer de compensatie berekend worden (bruto profijt berekeningen).

In contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Transitie scenario's

Je kunt verschillende transitie scenario’s vergelijken. Met daarin keuzes t.a.v. eerbiedigende werking, gelijkblijvend premiepercentage, de wijze van compensatie en het percentage van het salaris voor het partnerpensioen. Ook worden de resultaten (premies en pensioenresultaten) van ieder scenario inzichtelijk gemaakt.

Compensatieberekeningen

In een basisDossier kan het verschil in contante waarde van de premies berekend worden tussen de nieuwe en bestaande regeling. Daarmee kunnen compensatiebedragen per werknemer berekend worden op basis van de bruto profijt methode.  In een maxDossier kan daarnaast ook het verschil in contante waarde van de aanspraken berekend worden. De daarbij behorende compensatiebedragen per werknemer worden berekend.

Instemming

In het maxDossier wordt voor elke deelnemer een persoonlijk document gemaakt met de verschillen tussen de huidige en nieuwe pensioenregeling inclusief compensatie. Een mooi sjabloon voor het informeren van deelnemers en het verkrijgen van hun instemming zodra de uitvoerders hun producten hebben aangepast.

Transitieplan

In Pensioennavigator kan het transitieplan opgesteld worden, waarbij automatisch al een aantal regeling gegevens gevuld worden.