Wtp mogelijkheden

Vergelijk transitie scenario’s Vergelijk de verschillende transitie scenario’s met elkaar. Met de nieuwe keuzemogelijkheden worden de effecten voor de werkgever en werknemers inzichtelijk.

Impact personeelsverloop inzichtelijk Prognosticeer de ontwikkeling van het werknemersbestand per bedrijf met het dynamisch deelnemersbestand. De effecten op de pensioenlasten voor de werkgever worden daarmee in verschillende scenario’s inzichtelijk.

Input voor transitie- en communicatieplan Met een maxDossier wordt per deelnemer het verschil tussen de huidige en nieuwe pensioenregeling inzichtelijk gemaakt, inclusief individuele compensatiebedragen t.b.v. netto en bruto profijt.

In contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Transitie scenario's

Je kunt verschillende transitie scenario’s vergelijken. Met daarin keuzes t.a.v. eerbiedigende werking, vlakke premie, hoe er wordt gecompenseerd en het baseren van het partnerpensioen op een percentage van het salaris.

Dynamisch deelnemersbestand

Groeit je bedrijf of gaan er mensen uit dienst? Dit heeft invloed op de verwachte pensioenpremies. In het dynamisch deelnemersbestand kun je een specifieke prognose ingeven van de ontwikkeling van het personeelsbestand.

Compensatieberekeningen

In een maxDossier kun je per individu het verschil in contante waarde van de premies en aanspraken vergelijken en compensatiebedragen uitrekenen. Op basis van scenario analyse technieken worden resultaten gegenereerd t.b.v. compensatiemethodes, zoals netto en bruto profijt.

Instemming

In het maxDossier wordt voor elke deelnemer een persoonlijk document gemaakt met de verschillen tussen de huidige en nieuwe pensioenregeling inclusief compensatie. Een mooi sjabloon voor het informeren van deelnemers en het verkrijgen van hun instemming zodra de uitvoerders hun producten hebben aangepast.

Transitie- en communicatieplan

Pensioennavigator biedt sjablonen voor het transitie- en communicatieplan inclusief een uitgebreid cijfermatig overzicht met aanspraken en premies volgens de huidige en nieuwe regeling en compensatiebedragen o.b.v. de gekozen compensatiemethode.