maxDossier

Topadvies met korte doorlooptijd en lage kostprijs
Het nieuwe maxDossier biedt maximaal gemak en efficiency door geautomatiseerde analyses en rapportages. Kies ook voor maxDossiers en verbeter je propositie en businesscase voor elke adviessituatie.

No cure – No pay  Schiet het maxDossier in een bepaalde situatie tekort en heb je daardoor geen enkel voordeel, dan restitueren wij de aanschafprijs.

Korting  Dossiers die je afneemt tellen steeds 12 maanden mee voor de kortingsstaffel, je hoeft er dus niet perse meerdere tegelijk af te nemen om korting te krijgen. Adviseer je per jaar meer dan 25 werkgevers? Neem dan contact op voor een voorstel op maat.

In contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

maxDossier - Geavanceerde rekentechniek

Verschillen in productspecificaties, bijvoorbeeld bonusunits vs restitutie, de verschillende beleggingshorizon per medewerker en de verschillende economische verwachtingen leveren veel rekenwerk op om goed te vergelijken en eerlijk te communiceren. Het maxDossier maakt het je makkelijk.

Scenarioanalyse
Per deelnemer en per product worden duizenden economische scenario’s gegenereerd om een goed beeld te krijgen van de spreiding van de mogelijk uitkomsten van een premieregeling.

Contante waarde methode
Het maxDossier biedt de mogelijkheid om te vergelijken op basis van contante waarden. Alle onderdelen van een pensioenregeling worden contant gemaakt op instelbare grondslagen. Voor de rekenrente kan naast een vaste rente ook worden gekozen voor een RTS. Met de contante waarde methode worden alle verschillen meegewogen en kun je verschillende regelingen en producten optimaal vergelijken.

Automatische productselectie inclusief onderbouwing

In een dossier kan een weging worden opgegeven voor Kosten werkgever, Opbrengst werknemer, Productkenmerken en Serviceniveau uitvoerder. Op basis van deze weging wordt volledig automatisch het best passende product geselecteerd en onderbouwd. Hierbij wordt zowel contante waarde als scenarioanalyse toegepast, waarbij rekening wordt gehouden met de beleggingswijze van de default lifecycle (lifecycle analyse).

inclusief  automatisch gegenereerde PowerPoint presentatie ‘productselectie’

inclusief  kant-en-klaar Word rapport ‘productselectie’

inclusief  waardering van de verleende groot-zakelijke prijsaanpassingen (= toegevoegde waarde adviseur)

inclusief  instemmingsdocument per werknemer waarin duidelijk wordt wat de nieuwe pensioenregeling gaat betekenen t.o.v. de oude regeling

inclusief  Rapport Werkgeversrisico waarin inzichtelijk wordt gemaakt welke bedragen deelnemers of nabestaanden potentieel kunnen claimen, indien de instemming niet of onjuist is verkregen

inclusief  Engelstalig adviesrapport

Nieuw

Pensioennavigator Instemming
Vanaf nu kun je Pensioennavigator instemming zonder meerkosten gebruiken in alle maxDossiers. De instemmingsdocumenten (ook te gebruiken als negatieve optie) gaan dan niet meer via een app, maar worden direct in Pensioennavigator als document gegenereerd. Met deze instemming kun je als pensioenadviseur eenvoudig voor elke deelnemer een persoonlijk document maken met daarin jouw specifieke teksten. In dit uitgebreide document wordt dan duidelijk wat de nieuwe pensioenregeling gaat betekenen t.o.v. de oude regeling. Gaat de deelnemer erop vooruit? En op welke onderdelen van het pensioen dan? Gaat een deelnemer erop achteruit, dan wordt meteen de compensatie voor deze deelnemer vermeld. Dit document helpt echt om het voor de deelnemer duidelijk en begrijpelijk te maken.

Automatische impact- en compensatie-analyses

Compensatieberekeningen
Per deelnemer wordt een compensatieberekening uitgevoerd waarbij de compensatiebedragen worden vastgesteld als jaarlijks gelijkblijvend bedrag of als percentage van het salaris, op basis van contante waarde en scenario analyse technieken.

Impactanalyse kosten werkgever
Voor de kosten van de werkgever wordt de wijziging van de waarde van de nieuwe regeling ten opzicht van de oude regeling inzichtelijk gemaakt, op basis van contante waarde en scenario analyse technieken. Dit is zeer bruikbaar bij het ontwerpen van de nieuwe regeling.

Impactanalyse opbrengst deelnemers
Per deelnemer wordt de wijziging van de waarde van de nieuwe regeling ten opzicht van de oude regeling inzichtelijk gemaakt, op basis van contante waarde en scenario analyse technieken. Dit is zeer bruikbaar bij het ontwerpen van de nieuwe regeling.

Stapsgewijze impactanalyse
Hiermee kan bij het ontwerpen van een nieuwe regeling per onderdeel inzicht worden verkregen in de waardeverschillen ten opzichte van de oude regeling, op basis van contante waarde en scenario analyse technieken. Voorbeelden zijn de invloed van het wijzigen van pensioenleeftijd, franchise en eigen bijdrage. Deze impactanalyse kan zowel op werkgever- als werknemersniveau worden uitgevoerd.

Dossierafscherming

Je kunt per dossier bepalen welke gebruikers naast jijzelf toegang hebben. Je kunt één of meer specifieke gebruikers opgeven of alle gebruikers van jouw account toegang geven tot het dossier.