PPM2023: Stond in het teken van een goede voorbereiding op de Wet Toekomst Pensioenen!

Op maandag 26 juni organiseerden wij de PPM2023 in Apeldoorn. Het was een dag vol informatie, interessante sprekers, het laatste nieuws van uitvoerders en de mogelijkheid om te netwerken.

Kon je er niet bij zijn? Dan lees je hieronder wat je gemist hebt. In 2024 organiseren we weer een live pensioenbijeenkomst. Hou onze agenda in de gaten voor deze of één van onze andere evenementen. 

In contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Programma | Uitvoerders en sprekers

PLENAIR: Msc MPhil Agnes Joseph over de Wet Toekomst Pensioenen

Agnes Joseph is actuaris bij Achmea Pensioenservices. Op 21 februari jl. sprak zij als deskundige bij de Eerste Kamer over de Wet toekomst pensioenen. Zij schreef hiervoor een analyse over de uitvoering van het nieuwe stelsel en gaf daarin op 4 punten mogelijke verbeteringen die de Wet toekomst pensioenen succesvoller gaan maken. Agnes is ook lid van de commissie Actuariaat van de Pensioenfederatie, research fellow bij Netspar en docent bij het Actuarieel Instituut en Stichting Pensioen Opleidingen.

PLENAIR: Msc Jurre de Haan over de winst- en aandachtspunten van het nieuwe pensioenstelsel voor MKB-ondernemers

Jurre de Haan is sinds 2019 beleidssecretaris pensioenen binnen VNO-NCW en MKB-Nederland. Vanuit die rol is hij nauw betrokken geweest bij de uitwerking van het pensioenakkoord. Verder is hij (werkgevers)voorzitter van de werkgroep pensioenen van de Stichting van de Arbeid. In het verleden was hij onder andere werkzaam voor APG, de Europese pensioenkoepel PensionsEurope en het Ministerie van Financiën. Hij studeerde (pensioen)economie aan de Universiteit van Tilburg.

Cappital, Kappelle & het Kamerbesluit

Aegon Cappital heeft het afgelopen jaar veel bewerkstelligd met het uitbreiden en verbeteren van haar propositie. En ook de ontwikkelingen inzake het pensioenakkoord staan nog steeds niet stil. Waarschijnlijk is ten tijde van de PPM23 in juni de wet bijna ingevoerd óf opnieuw uitgesteld. Ongeacht die uitkomst, bij Aegon Cappital zijn we er nu al klaar voor. Samen met Herman Kappelle nemen wij de ontwikkelingen bij ons als uitvoerder én de besluitvorming van de overheid met U door. Tijdens een live “vragenuurtje”, net zoals U die wellicht afgelopen jaar al digitaal bezocht heeft. Sluit U zich ook snel aan bij één van onze interactieve sessies?

Pensioen bij Allianz. Wel completer, niet complexer.

Ook dit jaar is ons assortiment pensioenoplossingen voor werkgevers nog weer completer. Tijdens PPM2023 hoort u van Danny Keizer (Accountmanager Pensioen) alles over de al gerealiseerde én nog komende verbeteringen in het Allianz Pensioen en het Allianz PPI Pensioen.

Kjeld Boerendonk (director Mortgages & Real Estate, bestuurslid Allianz PPI) neemt u vervolgens mee in onze nieuwe lifecycles. We geven dit jaar een verdere invulling aan onze wereldwijde duurzaamheidsambities en brengen alle pensioenbeleggingen onder in duurzame fondsen van Cardano-Actiam. 

Benieuwd waarom we dit doen? En wat dit voor u en uw klanten betekent? Meld u dan nu aan! Danny en Kjeld zien u graag bij één van de informatiesessies van Allianz.

Advieskansen WTP en het belang van goed werkgeverschap!

a.s.r. investeert in duurzame oplossingen en maakt pensioen persoonlijk. Welke kansen biedt de Wet Toekomst Pensioenen jou als pensioenadviseur? En op welke manier kan je inspelen op de behoeften van de werkgever? Wij ontwikkelen diensten die kansen bieden voor jouw adviespraktijk. Hiermee dragen wij bij aan financieel, fysiek en mentaal fitte werknemers. Daar wordt iedereen gelukkiger van. Ben je nieuwsgierig hoe Gregory Sedoc dit al doet in zijn huidige werkzaamheden? En welke extra services a.s.r. biedt om de werkgever nog beter te helpen?

Gregory, Marco & Mirjam nemen je graag mee in de mogelijkheden.

BeFrank is klaar voor de toekomst

De nieuwe Wet toekomst pensioenen lijkt er toch echt aan te komen. Wat denk jij? BeFrank is in ieder geval klaar voor de toekomst. We vertellen je meer over onze productoplossing, hoe wij de uitkeerfase zien en hoe wij deelnemers activeren. Zo laten we je kennismaken met onze Keuzehulp Nabestaandenpensioen, waarmee we deelnemers online begeleiden bij het maken van keuzes rondom het nabestaandenpensioen. En we praten je bij over hoe wij continu werken aan duurzaamheid in onze beleggingen en de keuzes die een deelnemer heeft. En we hebben nog veel meer moois! Zien we je 26 juni bij onze sessie?

Sprekers:

  • Jan Hein Rhebergen, Commercieel Directeur
  • Hanneke Geluk, Managing Consultant

Centraal Beheer PPI: úw pensioenpartner voor nu en later

Centraal Beheer PPI werkt aan een nieuwe, eigentijdse invulling van de dienstverlening. De signalen van u en uw klanten zijn hiervoor ons uitgangspunt. Tijdens PPM 2023 laten we u graag zien wat wij hebben bereikt én vertellen wij u meer over onze toekomstplannen. Ook gaan we samen op WTP-reis. Om deze reis zo comfortabel mogelijk te maken, ontwikkelen wij nieuwe tools. Wij vertellen u er op 26 juni meer over en plannen graag samen met u de gewenste route van de WTP-reis. Gaat u met ons mee?

Sprekers:

  • Nienke Bouman, Senior Accountmanager
  • Kasper Smits, Commercieel Directeur

Sneak preview NN: vernieuwde profielbepaling en duurzame lifecycles

We hopen je te zien bij onze sneak-preview! Pensioenspecialist Marcus Haveman geeft je een inkijkje in onze vernieuwde manier van risicoprofielbepaling én hoe we – samen met jullie – deelnemers gaan begeleiden bij beleggingskeuzes.

Dat niet alleen. We verbeteren en verduurzamen onze beleggingen continu, graag vertellen we hoe. En hoe wij jou als adviseur kunnen helpen bij het beoordelen van duurzaamheid.

Wacht niet langer en meld je nu aan!

Als pensioenadviseur krijg je te maken met de Wet toekomst pensioenen. Benieuwd hoe dat jouw werk gaat beïnvloeden? Wij zijn er klaar voor en zodra er groen licht is, hoor je meteen meer over onze oplossingen. Je ontvangt binnenkort een save the date voor ons Wtp webinar. Houd adviseur.nn.nl alvast in de gaten voor meer informatie.

Wat valt er te kiezen bij PNO Media na de invoering van de Wet Toekomst Pensioenen?

Na invoering van de nieuwe pensioenwet wil PNO Media zowel de flexibele premieregeling als de solidaire premieregeling gaan aanbieden. Aan de hand van een menukaart laten wij je de keuzemogelijkheden zien gebaseerd op de meest recente wetgeving.

Er valt dus zeker wat te kiezen bij PNO Media door jou als adviseur én bedrijven die zich vrijwillig willen aansluiten bij PNO Media. Want alle organisaties in de creatieve en digitale sector zijn welkom.

Onze pensioenconsultant Pieter den Boer praat jou graag hierover bij tijdens onze parallelsessie. Je bent binnen 40 minuten weer helemaal op de hoogte en wij horen ook graag jouw mening.

Zien we je daar?

Scildon’s talkshow “Janneke” met Janneke Willemse

Spraakmakende stellingen, deskundige tafelgasten, actieve toeschouwers en een inspirerende host! Schrijf je in voor Scildon’s talkshow “Janneke” met Janneke Willemse. Praat mee over de toekomst van ons pensioenproduct, de nieuwe pensioenwet en hoe we ons daar op voorbereiden. Het Scildon Pensioen ontwikkelt zich continu en op PPM2023 halen we nieuwe ideeën op. Hoe ziet ons pensioen van morgen eruit? Welke veranderingen zijn er voor de adviseur? Biedt Wtp meer voor- of nadelen en groeit het pensioenbewustzijn?

Janneke Willemse is beurscommentator bij RTL Z, schrijft beleggingsblogs en is auteur van de bestseller Blondjes beleggen beter. Na een introductie over ons pensioenproduct, introduceert zij de stellingen, peilt jouw mening en leidt de discussie.

Samen werken aan een nieuw pensioenstelsel en een duurzame wereld!

Het nieuwe pensioenakkoord biedt mooie kansen, maar ook veel keuzes voor werkgevers. Hoe gaat u daar een belangrijke rol in nemen? Zwitserleven helpt u hier in ieder geval graag bij. Met de vernieuwde MijnZwitserleven omgeving en andere hulpmiddelen bieden we u tools aan om, samen met andere pensioenuitvoerders, werkgevers en deelnemers, aan de slag te gaan voor een nieuw en beter pensioenstelsel. Zodat iedereen de kans heeft om zijn of haar eigen financiële toekomst vorm te geven. Nu en later. In een mooie wereld die ertoe doet. Gaat u samen met ons deze uitdagingen aan? We gaan hierover graag met u in gesprek. Geef u op voor de informatiesessie van Zwitserleven. Tot dan!

Sprekers:

  • Marcel Jansen, Extern Accountmanager
  • Wessel Evenhuis, Manager Pensioen