PPM2022 stond in het teken van Pensioenakkoord

Op maandag 20 juni organiseerden wij de PPM2022 in Fort Voordorp. Het was een dag vol informatie, interessante sprekers, het laatste nieuws van uitvoerders en de mogelijkheid om te netwerken. Wil je foto’s terugkijken, ga dan naar onze LinkedIn-pagina. Kon je er niet bij zijn? Dan lees je hieronder wat je gemist hebt. In 2023 organiseren we weer een live pensioenbijeenkomst. Hou onze agenda in de gaten voor deze of één van onze andere evenementen. 

PPM2022
Deze dag is speciaal bedoeld voor adviseurs die zich bezighouden met collectief pensioenadvies. De toegang is gratis. Vanaf 10:30 uur verwelkomen we je graag. De dag duurt (incl. borrel) tot 18:00 uur.

Investeer één dag en laat je goed informeren over het pensioenakkoord. Uitvoerders praten je in parallelsessies bij over hun collectieve oplossingen. Hieronder kun je (in alfabetische volgorde) lezen waarover zij het gaan hebben. Je kunt je opgeven voor 3 sessies naar keuze.

En dat niet alleen, er zijn ook plenaire presentaties door Marike Knoef (hoogleraar Economie en lid van de commissie parameters ) en Frédérique Hoppers (pensioenadvocaat bij Dirkzwager).

Heb je het programma hieronder gelezen en weet je bij welke parallelsessies je aanwezig wilt zijn? Meld je dan nu aan.

In contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitvoeders/sprekers

PLENAIR: Prof. dr. Marike Knoef over het nieuwe pensioenstelsel

Marike is hoogleraar Economie aan de Universiteit Leiden en directeur van het Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement (Netspar). Zij bestudeert het (economische) gedrag van mensen en huishoudens en verbindt daarbij graag wetenschap en de praktijk.

PLENAIR: Mr. Frédérique Hoppers over de civielrechtelijke uitdagingen

Voor welke civielrechtelijke uitdagingen zien de werkgever en zijn pensioenadviseur zich gesteld met de Wet toekomst pensioenen? En hoe die uitdagingen zo effectief en risicoloos mogelijk aan te gaan? Mr. Frédérique Hoppers is advocaat-partner bij Dirkzwager legal & tax en gespecialiseerd in het pensioen- en arbeidsrecht. Zij staat ruim 15 jaar werkgevers, adviseurs, pensioenuitvoerders en ondernemingsraden bij in uiteenlopende pensioenvraagstukken. Pensioenwijzigingstrajecten hebben daarbij, mede gezien de raakvlakken met het arbeidsrecht, haar bijzondere aandacht.

One decade down, forever to go

Aegon Cappital bestaat 10 jaar. Een decennium waarin veel gebeurd is in pensioenland. En er staat nog veel te wachten! Zo worden als gevolg van de Wet toekomst pensioenen alle regelingen de komende jaren beschikbare premieregelingen. Dat betekent veel werk voor werkgevers, adviseurs en uitvoerders. Als Aegon Cappital zijn we er al klaar voor! Samen met adviseurs gaan we werkgevers door deze transitie helpen. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Prof. mr. Herman Kappelle deelt de ins en outs. Daarbij presenteren we ook de cijfers van ons Pensioenakkoord onderzoek. Tot slot nemen Maurits en Mark je mee in onze dienstverlening. Wat hebben we de laatste tijd ontwikkeld en wat mag je de komende periode nog meer verwachten.

Sprekers:
– Prof. mr. Herman Kappelle
– Maurits van Vliet
– Mark van Voorst

Pensioen bij Allianz. Completer, niet complexer.

Vorig jaar hebben we ons assortiment pensioenoplossingen voor werkgevers uitgebreid. Naast onze verzekerde oplossing Allianz Pensioen, hebben we nu ook onze PPI-oplossing Allianz PPI Pensioen.

Tijdens PPM2022 praten we je met plezier bij over de laatste stand van zaken en ontwikkelingen op het gebied van pensioen bij Allianz.

Welke productuitbreidingen kun je de komende tijd verwachten? Hoe actualiseren wij onze lifecycles? Wat kun je van ons verwachten rondom het Pensioenakkoord? Benieuwd naar pensioen bij Allianz? Meld je dan nu aan!

Sprekers:
– Mark Brussen (Head of PPI)
– Paul de Jong (Accountmanager Pensioen)

DE SESSIES VAN ALLIANZ ZIJN VOLGEBOEKT

Duurzame verdienmodellen: Pensioenadviseur grijp je kans!

a.s.r. investeert in duurzame oplossingen en maakt pensioen persoonlijk. Wij ontwikkelden daarom extra services die kansen bieden voor de adviespraktijk. Met het platform ‘Ik denk vooruit’ en ‘a.s.r. Vitality’ dragen wij bij aan financieel fitte en vitale werknemers. Daar wordt iedereen gelukkiger van.  Wil je weten hoe andere pensioenadviseurs deze services nu al inzetten? En welke handvatten er beschikbaar zijn voor jou? Ontdek het samen met ons.

Sprekers:
– Marco Koeleman (Accountregisseur)
– John Timmermans (Accountmanager)
– Ryanne Senden (Klantmanager)

DE SESSIES VAN A.S.R. ZIJN VOLGEBOEKT

Het pensioen van BeFrank smaakt naar meer

De transitie naar het nieuwe pensioenstelsel vraagt om nieuwe oplossingen. Duurzaamheid neemt een steeds prominentere rol in bij klanten. En activeren blijft belangrijk om deelnemers het pensioen te geven dat past bij hun situatie. Herkenbaar? Kom dan naar de informatiesessie van BeFrank. We vertellen je wat je van ons kunt verwachten de komende periode. Zo introduceren we een Pensioenakkoord Dashboard voor werkgevers, dat we samen hebben ontwikkeld met een aantal adviseurs en werkgevers. Ook laten we je onze nieuwe activatiemogelijkheden zien en hebben we nog veel meer moois! Zien we je 20 juni bij onze sessie?

Sprekers:
– Jan Hein Rhebergen, Commercieel Directeur
– Tamara Kleinveld, Product & Propositie Manager

Waarom het pensioenakkoord en inflatie redenen zijn om gemaakte keuzes te heroverwegen

De twee ‘hot topics’ in pensioenland zijn op dit moment het pensioenakkoord en de stijgende inflatie. Beiden hebben impact op de uitvoering en het verwachte pensioen van deelnemers. LifeSight is op beide ontwikkelingen goed voorgesorteerd. In onze presentatie vertellen wij hoe ons product wordt aangepast aan het pensioenakkoord en welke flexibiliteiten wij bieden. Wij denken namelijk dat de insteek van veel regelingen op het gebied van vrijwillige premie-inleg fundamenteel gaat veranderen. Ook gaan we dieper in op onze beleggingstrategie waarmee wij deelnemers bescherming bieden tegen inflatieschokken. Daarmee sturen wij op een waardevast pensioen. Benieuwd hoe we dit doen? Meld je dan aan voor onze informatiesessie!

Sprekers:
– Edwin van den Oever
– Bart Snijder

Onderscheiden op inzicht en keuzebegeleiding

Het pensioenakkoord maakt de pensioencontracten uniformer. Uitvoerders kunnen daardoor minder onderscheidend zijn op product en ook advies zal minder gericht zijn op productinhoud. Door toenemende keuzes en verantwoordelijkheid zijn keuzebegeleiding en handelingsperspectief op maat voor deelnemers cruciaal. Werkgevers willen zorgdragen voor hun werknemers én de krappe arbeidsmarkt vraagt om investeren in goed werkgeverschap. Nationale-Nederlanden wil samen met jou als adviseurs het verschil gaan maken op dienstverlening aan deelnemers en werkgevers. Wij ondersteunen je met data, inzicht, tooling en platforms. Graag neem ik je in vogelvlucht mee in onze oplossingen voor jou.

Spreker:
– Dirk Schoute – Commercieel Manager Pensioenen

DE SESSIES VAN NATIONALE-NEDERLANDEN ZIJN VOLGEBOEKT

PNO Media en de kansen in het nieuwe stelsel

Het nieuwe pensioenstelsel heeft grote impact op onze branche. We gaan dieper in op de solidaire en de flexibele premieregeling en lichten de mogelijkheden voor beide contractsvormen verder toe. Graag vertellen we je meer over de gevolgen voor PNO Media en de kansen die wij bieden voor jou als adviseur.

Spreker:
– Pieter den Boer, pensioenconsultant PNO Media

Hoe koersen we samen af op de WTP?

Deelnemers moeten steeds meer keuzes maken en dat maakt de noodzaak nu nog hoger om hen te helpen bij het maken van passende keuzes. Dit bepaalt in hoge mate het pensioenresultaat en kan dus zo maar een paar jaar eerder of later met pensioen gaan betekenen. Kent de deelnemer eigenlijk het risico dat erbij hoort en verwachten ze dat hun pensioen duurzaam belegd wordt? Wensen waar we samen bij kunnen helpen. Adviseurs met deelnemersbegeleiding en Scildon als eerste uitvoerder in de markt met event gestuurde communicatie in het portaal!

Wij vertellen je graag meer over de lifecycles, uitgekiende customer journeys en wat Scildon kan bieden voor de WTP.

Sprekers:
– Jan-Albert van Laar (Manager Cliënt Serviceteam Zakelijk)
– Ilse Heeremans (accountmanager pensioen)

Het nieuwe pensioenstelsel, goed werkgeverschap en jouw rol als adviseur!

Er ontstaan door het nieuwe pensioenakkoord mooie kansen, denk aan bedrag ineens, aanbieden van een goed pensioen en mogelijke compensaties, en keuzevrijheid voor werknemers. Hoe passen deze kansen in de invulling van goed werkgeverschap? Daarbij is jouw rol als adviseur van de werkgever in deze transitieperiode cruciaal. Hierover gaan Ria Blok-Leenheer en Ron Vos graag met je in gesprek. Geef je op voor de informatiesessie van Zwitserleven. Tot dan!

Sprekers:
– Ria Blok-Leenheer (Directeur Pensions Solutions)
– Ron Vos (Accountmanager)