Medewerker aan het woord: Robbert Tuinhof

Robbert is ontzettend blij dat hij bij Pensioennavigator zijn werk als actuaris kan combineren met zijn passie voor muziek. Toen hij de vacature zag op www.actuaris.nl twijfelde hij dan ook geen moment. Robbert: “Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat je als actuaris minder dan vier dagen per week kunt werken. Ik wilde graag drie dagen werken en werd bij Pensioennavigator met open armen ontvangen. En het werken bij een klein bedrijf is ook een hele leuke ervaring!”

Drie studies afgerond en veel werkervaring

Robbert is actuaris, econometrist én afgestudeerd aan het Conservatorium als klassiek saxofonist. Zijn actuariële carrière bestaat uit banen bij diverse grote bedrijven als Swiss Re, ING en Zwitserleven. Hij werkte op het gebied van pricing en productontwikkeling, o.a. aan pensioenproducten, stop-loss herverzekeringen, rekenkernen en de compensatie in de zogenaamde woekerpolis-affaire. Ook heeft hij nog een poosje wiskundeles gegeven op een middelbare school. Allemaal waardevolle ervaringen die hij kan gebruiken bij zijn baan bij Pensioennavigator.

Agile werken in sprints

Sinds een paar maanden werkt Robbert dus bij Pensioennavigator. Daar draait hij mee in de sprints, samen met de developers. Robbert: “Tijdens de sprints hou ik me vooral bezig met de rekenkundige en pensioen-technische aspecten. En hoewel ik wel wat programmeerervaring heb is het programmeren in C# voor mij een nieuwe tak van sport; heel uitdagend, leuk en leerzaam. Doordat we agile werken in sprints ben je echt gefocust op één onderwerp. Dat werkt prettig. Tot nog toe hebben we meerdere sprints uitgevoerd, met diverse thema’s. Dat kan bijvoorbeeld zijn het inbouwen van een product of het maken van een interface voor klanten. Daarnaast zijn we natuurlijk bezig met de voorbereidingen op de WTP, de Wet Toekomst Pensioenen.”

Scenario-analyses

Naast het werken in de sprints is er in de drie dagen dat Robbert werkt ook nog tijd over voor andere actuariële vraagstukken. Bijvoorbeeld als klanten willen weten hoe de (actuariële) output van het programma tot stand is gekomen. Robbert: “Eén van de andere dingen die ik interessant vind is de URM (Uniforme Rekenmethodiek), waarbij op basis van verschillende toekomstscenario’s wordt gerekend. En we zijn bezig met een dynamisch deelnemersbestand, voor een realistisch deelnemersverloop, zodat voor de WTP de pensioenregeling voor bestaande werknemers anders kan zijn dan voor nieuwe werknemers. Ik ben dus op veel verschillende vlakken actief en daarnaast ga ik in de toekomst misschien ook nieuwe medewerkers begeleiden. Geen dag is dus hetzelfde en dat maakt het extra leuk.”

Pensioennavigator

Pensioennavigator is een IT-platform dat dient voor pensioenadvies, pensioenoffertes én het vergelijken daarvan. Het is inmiddels het belangrijkste platform voor vrijwel alle aanbieders en adviseurs. Robbert: “Het is een klein familiebedrijf met heel kundige en enthousiaste mensen. Korte lijnen, flexibel, de mogelijkheid om zowel parttime als hybride te werken en leuke collega’s. Als actuaris werk ik nauw samen met de developers. Het werk is uitdagend, inhoudelijk en concreet. En alles gaat snel. Dat is het grote voordeel van een kleine organisatie. Wat het ook zo leuk maakt is de locatie. Het bruist in het pand in Amsterdam. De sfeer is heel relaxed en informeel. Veel jonge mensen en start-ups. Hier draagt bijna niemand een pak. De inrichting van het pand is op zijn minst verrassend te noemen, zeker als je de doorsnee-kantoorgebouwen gewend bent. Her en der verspreid staan oude auto’s (ja echte auto’s) waar je in kunt overleggen. Klassieke bankstellen, schemerlampen, gezellige zithoekjes, hele bijzondere vergaderzalen, coole hiphop muziek en een piano in de kantine. Het is allemaal niet doorsnee zeg maar. Het is hip, al is het woord hip waarschijnlijk al lang niet meer hip. Kortom: het werken bij deze kleine, persoonlijke, kundige en zeer actieve organisatie is echt een goede keuze!”

Ook enthousiast geworden?

Wil je ook werken bij Pensioennavigator? Bekijk onze vacatures en wie weet word jij onze nieuwe collega.

Bekijk hier alle vacatures