020 417 0880 Agenda

PPM2019 – alle aanbieders – gratis

Kom dit jaar naar de speciale jubileum editie!

Op maandag 17 juni aanstaande organiseert Pensioennavigator de vijfde editie van de PPM op een nieuwe locatie; Landgoed de Horst in Driebergen. De jaarlijkse bijeenkomst voor Pensioenadviseurs, de belangstelling is altijd groot, de toegang is gratis voor collectief pensioenadviseurs.

Voor wie?
Deze middag is speciaal bedoeld voor adviseurs die zich bezighouden met collectief pensioenadvies.

PE punten
Deelname aan de PPM2019 is goed voor 3 pe punten voor de NOPD.

 

Aanmelden PPM2019

In contact

Aanbieders/sprekers

Annemarie van Hekken over het communiceren van scenario's

Wat brengt het communiceren over onzekerheden met zich mee? Een verhaal over kansen en aandachtspunten.

Dr. Annemarie Hekken werkt sinds 2001 in de pensioen- en financiële sector. In Juni 2018 is zij gepromoveerd aan de Radboud Universiteit op het onderwerp pensioencommunicatie.

 

Dennis Masselink over de Uniforme Rekenmethodiek

Dennis Masselink is pensioenspecialist bij Pensioennavigator.

Hij werkt aan de ontwikkeling van de applicatie en verzorgt opleidingen en trainingen voor pensioenconsultants. Zijn specialisatie is beleggen binnen pensioenregelingen en de communicatie hierover.

Mark Heemskerk over de nieuwe en de oude pensioenwet

Prof. mr. drs. Mark Heemskerk is naast advocaat hoogleraar pensioenrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en raadsheer-plaatsvervanger in het Hof Den Bosch.

Hij combineert al 15 jaar pensioenwetenschap met pensioenpraktijk.

Beleggen met oog op duurzaamheid én een goed pensioen. Wij laten zien dat het kan!

In april introduceerden wij een nieuwe beleggingspropositie. Als eerste PPI in Nederland voeren wij alleen nog een ESG-lifecycle. Niet alleen beleggen onze deelnemers duurzamer, maar ook goedkoper en met kans op een hoger rendement.
Hoe wij dat doen en wat onze ambities zijn voor de toekomst vertellen wij u tijdens onze presentatie. Wij gaan graag met u in gesprek over recente marktontwikkelingen en het belang van maatschappelijk verantwoord beleggen.

Aegon Cappital: samen werknemers in beweging brengen

Pensioen of het maken van beleggingskeuzes is niet ieders hobby. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen liever naar de tandarts gaan dan hun pensioen bekijken. Aegon Cappital (voorheen Aegon PPI en Cappital) helpt u graag met de lastige taak om werknemers in beweging te krijgen. Dit doen we bijvoorbeeld met eenvoudige online tools voor u én de werknemer. Ook hebben we speciaal voor u een tab ‘Smart Governance’ ingericht op het adviseursportaal. Hiermee wordt activatie van werknemers meetbaar en ondersteunen wij u bij uw dagelijkse werkzaamheden. We laten graag zien hoe we de online tools inzetten om samen werknemers in beweging te krijgen. Tools die u ook kunt inzetten voor uw businessmodel.

Doordacht en duurzaam; de nieuwe lifecycles van Allianz

Als meerjarig sectorleider van de Dow Jones Sustainability Index (dé wereldwijde index voor multinationals op het gebied van duurzaamheid) vindt Allianz dat werknemers ook duurzaam moeten kunnen beleggen. Dat horen we van velen van u: werkgevers en werknemers hebben een voorkeur voor duurzame lifecycles. Zeker als dit geen hogere kosten met zich meebrengt.

Met plezier informeren we u over de nieuwe lifecycles die we ontwikkeld hebben. Duurzame lifecycles met een nog verdere optimalisatie van de rendement-risicoverhouding. En we introduceren het Allianz NHG Hypothekenfonds als vermogenscategorie in de lifecycles.

Waarom zijn onze nieuwe lifecycles onderscheidend in de markt? Wat is er verbeterd ten opzichte van de huidige lifecycles? En wat zijn de verdere ontwikkelingen bij Allianz? Daarover praten wij u graag bij. Tot ziens op 17 juni!

a.s.r maakt pensioen duurzaam én persoonlijk

Wij geloven als a.s.r. in investeren in de toekomst. Dit doen we bij Pensioenen niet alleen met onze duurzame beleggingen maar het ontwikkelen van portalen die zorgen voor eenvoud en gemak voor onze klanten. Ook introduceren wij steeds extra services die aansluiten bij iedere levensfase van onze klanten. ‘Helpen door te doen.’ Dat is ons motto. Een duurzaam én persoonlijk pensioen met services die je pensioen begrijpelijk maken. Wilt u horen én zien hoe wij dat doen? En hoe wij hierin kunnen samenwerken? Kom dan bij ons langs.

We gaan samen de BPF markt op! Uhh… de BPF markt?

Nieuwe markten. Volop kansen.

Brand New Day, de snelst groeiende PPI, biedt je de mogelijkheid te profiteren van oplossingen in nieuwe markten. Zelfs in markten die je niet verwacht bij een PPI. De BPF markt is er hier één van.
Nieuwsgierig welke markten er nog meer zijn en welke oplossingen Brand New Day jou kan bieden? Dat vertellen we je graag. Kom maandag 17 juni naar Brand New Day en laat je inspireren, zodat we samen kunnen zorgen voor nieuwe en tevreden klanten.

Wij de oplossingen, jij het advies.

Centraal Beheer biedt een geschikte oplossing voor zowel kleine als grote werkgevers. Maar wat betekent de keuze voor dit APF voor jou als adviseur?

Wat is de oplossing die Centraal Beheer APF biedt in het veranderende pensioenlandschap? Hoe maak je als adviseur een toekomstbestendige keuze voor je klant en wat is jouw rol, ook na de keuze voor Centraal Beheer APF?

Bijna 3 jaar na oprichting van Centraal Beheer APF kan de eerste balans opgemaakt worden. Waar staat het fonds anno 2019? Welke reacties ontvangen wij van adviseurs? Stappen er in de praktijk inderdaad kleine en grote werkgevers in? Hoe werkt dat met solidariteit? En hoe kan ik het aanbod van het APF vergelijken met andere aanbieders?

Het succes tot nu toe is mede het gevolg van de goede samenwerking met vele adviseurs. Daar zijn wij heel blij mee. Graag laten we zien waar we staan, wat we jou als adviseur te bieden hebben en gaan we in gesprek over de toekomst.  Schuif jij ook bij onze sessie aan? Bij de sessie is o.a. de directeur van het bestuursbureau van Centraal Beheer APF, Edwin Sier.

Is het niet eens tijd voor LifeSight?

Wat ons betreft zeker!
Tot nu toe hebben corporate werkgevers en hun adviseurs voor LifeSight gekozen om ons Slim Laten Beleggen: een persoonlijke en dynamische lifecycle voor iedere medewerker in plaats van één default. Of voor onze bewezen benadering bij deelnemerscommunicatie, waardoor bijna 70% van de deelnemers op hun eigen portaal inlogt en de helft zijn of haar situatie in kaart brengt. Misschien wel door onze ruime keuze aan regelingsopties, waardoor we aan veel wensen kunnen voldoen.
Onze klanten geven ons het rapportcijfer 8 mede dankzij de kwaliteit en snelheid van onze administratie en onze innovatieve oplossingen. Daarbij is de waardering voor de pensioenregeling bij gemiddeld 90% van de werknemers toegenomen.
Misschien ken je LifeSight vooral als uitvoerder van pensioen bij grote(re) werkgevers? Dan is het goed te weten dat wij nu ook pensioenregelingen met dezelfde kwaliteit en keuzemogelijkheden uitvoeren voor werkgevers vanaf 25 medewerkers.
Wil je meer horen over onze propositie en de belangrijke rol die wij zien voor jou als adviseur richting werkgever en werknemers, kom dan naar één van de sessies van LifeSight!
We gaan graag in gesprek over de best passende oplossing voor jullie klanten.

Onderscheidende klantwaarde bieden met u in de hoofdrol!

“Hogere waardering voor de pensioenregeling van de werkgever door uw onderscheidende advies.”

Wij gaan graag samen met u de diepte in over:
–  Opbouw en uitkering in één: wat betekent dit voor de werknemer?
–  Vernieuwingen in het Persoonlijke Pensioen Uitkering product (direct ingaand pensioen) voor de werknemer.

Nieuwsgierig geworden? Meld u dan snel aan bij onze informatiesessie.

Het beste van twee werelden voor bedrijven in de creatieve sector

Zoekt u een pensioenregeling voor een klant in de creatieve sector? PNO Media is hét vrijwillige pensioenfonds voor bedrijven in de media- & entertainmentbranche, kunst en cultuur en creatieve zakelijke dienstverlening. Naast onze DB, CDC en netto pensioenregelingen bieden wij nu ook PNO DC life cycle. Zo vindt u bij PNO Media voor iedere werkgever in de creatieve sector een passende pensioenoplossing.

Hybride pensioen met indexatiemogelijkheid
Beleggen in life cycles in de opbouwfase. Dekkingsgraadneutrale inkoop in het pensioenfonds PNO Media op pensioendatum. Voor werknemers betekent dit een goed en stabiel pensioen mét indexatie-mogelijkheid.
Coenraad Vos (actuaris) en Marijn Timmerman (pensioenconsultant) lichten graag verder toe waarin PNO DC life cycle zich onderscheidt.

Alles draait om communicatie!
De Uniforme Reken Methodiek gaat over verwachtingsmanagement. Daarin speelt duidelijke communicatie met werkgever en werknemers een cruciale rol. Een sterke samenwerking tussen pensioenadviseur en uitvoerder is daarbij onmisbaar. Door contactmomenten goed op elkaar af te stemmen, ontstaat een optimale klantreis. Dat creëert rust bij werkgever en werknemers.
Jan-Albert van Laar en Ilse Heeremans gaan hierop in en presenteren u de PensioenServices van Scildon. Hiermee zorgen we voor optimale invulling van de pensioencommunicatie, van offertetraject tot beheer. En dat doen we samen! Uw rol komt maximaal tot zijn recht en wij hebben aanvullende services beschikbaar. Zo geven we werkgever en werknemers een krachtige indruk van de partijen die verantwoordelijk zijn voor hun pensioenregeling.
Graag tot 17 juni!

Van Inzicht naar Actie!

De wetgever vraagt ons samen antwoord te geven op de vragen;

  • Hoeveel krijg ik?
  • Is dit genoeg?
  • Wat moet ik doen?

Met de invoering van de Uniforme Rekenmethodiek (URM) wordt het antwoord op de eerste vraag   anders. Tijdens onze sessie staan wij kort stil bij het wat en waarom van de nieuwe rekenmethodiek. Rekenuitkomsten zijn mooi, maar het gaat natuurlijk om het begrip van de uitkomst.

Een aantal vragen die langskomen tijdens onze sessie:

  • Wat is het effect voor een uitkeringsovereenkomst, een kapitaalovereenkomst of een premieovereenkomst?
  • Hoe helpt u een deelnemer bij vragen over het pensioenresultaat en mogelijke acties?
  • Welke oplossingen heeft u als adviseur nodig?

Wij delen graag onze kennis en onze oplossingen. Deelt u uw vragen met ons? Tot 17 juni!