020 417 0880 Agenda

PPM2018 – één middag – alle aanbieders – gratis

Investeer één middag en laat je goed informeren over collectieve oplossingen van aanbieders voor het komende verlengingsseizoen.

Op 4 juni organiseren wij voor de vierde keer de Pensioennavigator productinformatie middag in Fort Voordorp. Deze middag is speciaal bedoeld voor adviseurs die zich bezighouden met collectief pensioenadvies.  De toegang voor adviseurs is gratis.

In parallelsessies presenteren alle aanbieders hun eigen collectieve propositie voor het nieuwe seizoen. Je kunt 3 parallelsessies naar keuze volgen. Speciaal voor pensioenadviseurs die onze software nog niet kennen is er ook de gelegenheid om een korte informatiesessie over de Pensioennavigator Collectief adviessoftware te volgen.

Na de plenaire afsluiting zijn de deuren naar het Pensioenplein geopend en is er voldoende tijd om na te praten met collega adviseurs en directie & productspecialisten van pensioenaanbieders.

In contact

Aanbieders/sprekers

Individuele keuzes binnen de pensioenregeling. Adviseurs pak uw kans!

Het aantal keuzemogelijkheden groeit. Of het nu gaat om een netto regeling, variabel pensioen of het benutten van extra inlegruimte door een marktrentestaffel. Wij presenteren de mogelijkheden overzichtelijk op het persoonlijke pensioenportaal, maar zien ook een groeiende adviesbehoefte bij
onze deelnemers. Hier liggen kansen voor pensioenadviseurs.

Adviseurs die ABN AMRO Pensioenen meenemen in de vergelijking , zien dat wij in Pensioennavigator vaak in de top drie staan. Voor uw klanten en hun werknemers levert dat een flexibele collectieve pensioenregeling op en voor u als adviseur de mogelijkheid om snel en efficiënt uw klant te bedienen. Hoe wij dit als derde PPI van Nederland doen, vertellen wij u graag tijdens onze presentatie.

Aegon PPI en Cappital zetten een stap vooruit

U kent Aegon PPI. Maar kent u ook Cappital, de maatwerk PPI van Aegon? Samen voeren we de pensioenregelingen uit van meer dan 200.000 deelnemers en 4.500 werkgevers. Cijfers om trots op te zijn.

Maar we zijn er nog niet. We willen namelijk een nieuwe stap zetten. Een stap vooruit. Een stap in úw richting. Wat dit voor u betekent? Dat u toegang gaat krijgen tot een veel ruimer assortiment. Dat we u een perfecte balans bieden tussen standaardisatie en maatwerk. En dat we met u meedenken over het begeleiden van deelnemers.

Benieuwd hoe onze nieuwe producten en dienstverlening er concreet uit gaan zien? Kom dan langs op 4 juni bij Frits Bart in zaal D!

Allianz zet in op activatie van de deelnemer!

Als gevolg van een al jarenlang collectief laag pensioenbewustzijn, participeert meer dan 90% van de deelnemers aan een beschikbare premieregeling in de default neutrale lifecycle. Deelnemers laten zich niet gemakkelijk activeren. En dat is jammer, want met PL68 en doorbeleggen is het belang van bewust kiezen nog groter geworden.

Wij hebben de ambitie om vóór 2021 minimaal 75% van onze deelnemers te activeren. Deze ambitieuze doelstelling is alleen haalbaar wanneer de samenwerking tussen de werkgever, u en ons optimaal verloopt. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar uw visie en ideeën. Graag vertellen we u die van ons. Meld u snel aan voor de sessie van Allianz, want vol = vol!

Werknemers vooruit helpen met het Klantactivatiemodel van a.s.r

a.s.r. laat zien wat er nu nodig is, om het leven van later te leven. Onze visie is om werknemers stap voor stap te begeleiden naar een zorgeloze oude dag. Zodat hun inkomsten later passen bij hun uitgaven. Dit doen we volgens het Klantactivatiemodel, waarmee wij werknemers begeleiden bij het maken van keuzes. Wij beseffen dat keuzes maken niet alleen een rationeel, maar zeker ook een emotioneel proces is. Daarom ontwikkelen wij services om werknemers te helpen om het later naar nu te brengen!

Wilt u horen én zien hoe wij dat doen? En hoe wij hierin kunnen samenwerken? Schrijf u dan snel in bij uw pensioenspecialist.

Risicohouding van de deelnemer als uitgangsput voor de keuze van de pensioenregeling

Een passende pensioenregeling is belangrijk. Om te kunnen personaliseren moeten we weten wat de deelnemer wil. Eén van de belangrijke zaken in de keuze voor een passende pensioenregeling is de risicohouding en risicobereidheid van de deelnemer.

Welke risicohouding zeggen medewerkers te hebben? En welke risicohouding hebben medewerkers echt? Hoe kijken zij naar de verwachtingen t.a.v. de hoogte van hun pensioen? Welke pensioenregeling past echt bij hen?

Wij nemen u graag mee in een nieuwe manier van risicometing onder deelnemers aan een pensioenregeling en vooral de opvallende resultaten uit dit onderzoek. Aansluitend kunt u deze uitkomsten gebruiken om ook de achterban van de werkgevers die u adviseert te kunnen kleuren qua risicobereidheid en de daarbij best passende pensioenregeling.

Sneller fietsen versus beter pensioen: waar let je op als je keuzes moet maken?

Keuzes maken. Het is iets dat we dagelijks doen, bewust of onbewust. Bewuste keuzes maken we nadat we goed geïnformeerd zijn. Zeker als er veel van afhangt. Hoeveel verschil zit er dan tussen een profwielrenner die de snelste tijd wil neerzetten en een werknemer die een optimaal pensioen wil opbouwen?

In onze workshop ontdekt u dat er verrassend veel overeenkomsten zijn tussen keuzes maken bij pensioen en wielrennen!

We starten met Edwin van Vugt. Hij is als Innovation Manager betrokken bij verschillende profploegen uit het wielrennen. Hij vertelt hoe je met vernieuwing voordeel behaalt. Daarbij is het heel belangrijk om de juiste keuzes te maken.

Hans Lips (Scildon) vertaalt de visie van Edwin naar pensioen. Dat levert interessante inzichten op!

Graag tot 4 juni!

Individualisering op maat met u in de hoofdrol!

Hogere waarderingen voor de pensioenregeling van de werkgever en een hogere waardering voor uw werk als adviseur! Door:

–        Beleggingen op maat voor werkgever en werknemer

–        Relevante begeleiding op juiste momenten

–        Handelingsperspectief afgestemd op de individuele behoefte

–        Gebaseerd op gedegen onderzoek

……met U in de hoofdrol.

Nieuwsgierig geworden? Meld u dan snel aan bij onze parallelsessie.

PLENAIR: Pensioenontwikkelingen in Europa

Kan Nederland wat leren van de al langer bestaande retailisering trend in het buitenland of is het juist andersom?

Jacqueline Lommen (Senior Pensions Strategist, Vice President bij State Street Global Advisors) gaat na de parallelsessies de laatste pensioenontwikkelingen in Europa met je doornemen.

Ze gaat dan onder meer in op de marktontwikkelingen met betrekking tot collectieve grensoverschrijdende pensioenfondsen (IORP) en de EU plannen voor een derde pijler pensioenproduct (PEPP).

Ik ga met pensioen!

De pensioenreis levert stress momenten op voor de deelnemer. Van de eerste deelname, naar voorbereiden (of niet) op doorbeleggen tot het lang verwachte genieten van het pensioen. Zwitserleven maakt de pensioenreis graag comfortabel, zodat het genieten vanzelfsprekend wordt. Veel in deze reis gaat online. Van het boeken van de pensioenreis tot het tussentijds wijzigen en het uiteindelijke inchecken. Maar hoeveel leuker wordt het met een goede reisleider? Bent u deze reisleider die de deelnemer zoekt tijdens zijn customer journey?