Pensioennavigator Pensioenweek 2021

Pensioennavigator Pensioenweek afbeelding

De Pensioennavigator Pensioenweek van 2021 zit er helaas alweer op. We hopen dat jullie weer veel informatie hebben opgedaan tijdens de presentaties over product- en vakinformatie vanuit de pensioenuitvoerders.

Naast de pensioenweek organiseren wij ook jaarlijks diverse kennisupdates, vaktechnische opleidingen en gebruikerstrainingen. Mocht je daar meer over willen weten, dan vind je hier meer informatie en kun je via het bijgevoegde formulier contact opnemen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwtjes rondom de pensioenweek en andere actualiteiten die te maken hebben met pensioenen? Volg ons dan ook op Linkedin!

De volgende pensioenuitvoerders deden mee aan de Pensioennavigator Pensioenweek 2021. Als de nieuwe datums en het programma van volgend jaar bekend, zijn dan updaten we deze pagina met de nieuwe informatie.

In contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanbieders/sprekers

ABN AMRO Pensioenen updates: Variabel pensioen, pensioenakkoord en een vernieuwd werkgeverportaal

“ABN AMRO Pensioenen blijft zich ontwikkelen en neemt u mee met de volgende onderwerpen:

1. Variabel pensioen in een nieuw jasje, wat betekent dit voor u als adviseur en voor de deelnemer

2. Pensioen akkoord, update inzake het pensioenakkoord en de wijze hoe ABN AMRO Pensioenen hiermee omgaat

3. Het werkgeverportaal is vernieuwd, een management rapportage geïntegreerd en een nieuwe look and feel

Nieuwsgierig geworden? Meld u dan aan voor onze webinar op woensdag 6 oktober, Tot dan!”

Samen vooruitdenken met een hart voor later

“Vooruitdenken vraagt om vandaag bepaalde acties in gang te zetten. Bij Aegon Cappital doen we er, samen met de adviseur alles aan om klanten goede keuzes te laten maken voor een gezonde, financiële toekomst. We vertellen graag hoe we dat bij Aegon Cappital doen.”

Allianz, nu met PPI Pensioen. Completer, niet complexer.

Zoals u wellicht weet, heeft Allianz deze zomer Rabo PGGM PPI overgenomen. De overname betekent een verbreding van ons assortiment pensioenoplossingen voor werkgevers. En het biedt u een extra mogelijkheid in uw advies.

Tijdens ons webinar vertelt Mark Brussen (Head of PPI bij Allianz) u graag over de ins and outs van Allianz PPI Pensioen. Hoe ziet de propositie er nu uit en wat zijn de plannen voor 2022? Ook geven we u inzicht in hoe onze PPI-oplossing zich verhoudt tot onze DC-verzekeringsoplossing Allianz Pensioen. Tot slot informeren we u graag over de nieuwe lifecycles.

Benieuwd naar Allianz PPI Pensioen? Meld u dan nu aan voor ons webinar!

a.s.r maakt pensioen duurzaam én persoonlijk

Wij geloven als a.s.r. in investeren in de toekomst. Dit doen we bij Pensioenen niet alleen met onze duurzame beleggingen maar het ontwikkelen oplossingen die zorgen voor eenvoud en gemak voor onze klanten. Ook introduceren wij steeds extra services die aansluiten bij iedere levensfase van onze klanten. ‘Helpen door te doen.’ Dat is ons motto. Een duurzaam én persoonlijk pensioen met services die je pensioen begrijpelijk maken. Wilt u horen én zien hoe wij dat doen voor onze klanten in het Werknemerspensioen? En hoe wij hierin kunnen samenwerken? Corjanne Hageraats praat je graag bij over de positionering van onze labels en het platform Ik Denk Vooruit.

Op naar 2022 met BeFrank

“BeFrank bestaat 10 jaar en we blijven niet stilstaan. De klant staat bij ons centraal. Daarom blijven we onze dienstverlening verder ontwikkelen. Voor nu en in de toekomst.

Wij presenteren onze nieuwe productfeatures voor 2022, zoals standaard extra premie inleggen en een nieuwe manier van zelf beleggen. Ook nemen we je mee in een aantal verbeteringen in  onze beleggingen. En geven we je een preview van ons vernieuwde pensioneringsproces en hoe wij de deelnemer begeleiden. Tot slot nemen we u mee hoe wij gemak blijven bieden aan de werkgever.”

Brand New Day (PPI) ontwikkelingen

Zoals u van ons gewend bent blijven wij met de PPI doorlopend investeren in onze producten en (digitale) dienstverlening. Vandaag vertellen wij u graag meer over onze productontwikkelingen, aanpassing lifecycles en update tooling pensioenakkoord. Theo Aanhaanen praat u graag bij over deze en andere ontwikkelingen bij de PPI.

Onze aanpak van duurzaam beleggen, nu en in de toekomst.

“LifeSight behoort tot één van de pensioenuitvoerders die het meest duurzaam belegd voor de deelnemers. Bij ons draait het beleggen om drie kernbegrippen: rendement, risico en duurzaamheid. LifeSight heeft de overtuiging dat de duurzame beleggingen op de lange termijn een beter rendement en lager risico zullen laten zien. Deze overtuiging is niet alleen terug te zien in de selectie van de vermogensbeheerders voor onze LifeSight Fondsen. Maar ook in de wijze waarop wij verantwoording afleggen richting onze werkgevers en deelnemers. En hoe we duurzaamheid verder integreren in onze dienstverlening. Als je meer wil weten over onze aanpak, meld je dan aan voor onze presentatie!”

Nieuwste ontwikkelingen Human Capital Planner en de lifecycles

“Een vitaal en veerkrachtig Nederland, zodat mensen zo fit mogelijk hun pensioen halen. Hiervoor is niet alleen fysieke fitheid belangrijk, mentale en financiële fitheid zijn dat ook.  Daarom zijn we diverse initiatieven gestart die breder gaan dan alleen pensioen. Het gaat daarbij om vitaliteit, veerkracht en duurzame inzetbaarheid. Hiervoor bieden we u via de Human Capital Planner (HCP) belangrijke data en inzichten. Maar ook de HCP Generatie Regeling Indicatie Tool (GIT) en de Pensioen Barometer.  Sinds kort vind je ook de duurzaamheidsdata van de lifecycles terug in de HCP.

Wil je meer weten over de nieuwe mogelijkheden in de HCP en de lifecycle vernieuwingen? Meld je dan nu aan voor de sessie van Nationale – Nederlanden van 7 oktober.”

Het nieuwe pensioenstelsel biedt nieuwe kansen

“Pensioenfonds PNO Media is hét pensioenfonds voor iedereen in de creatieve en digitale sector. Het nieuwe pensioenstelsel gaat voor veel veranderingen zorgen. Welke uitdagingen brengt dat met zich mee voor een vrijwillig bedrijfstakpensioenfonds?

En hoe zorgt PNO Media er voor dat ze ook in het nieuwe pensioenstelsel onderscheidend en relevant blijft voor werkgevers, werknemers én adviseurs?

We vertellen je graag meer over de uitdagingen en kansen die het concept wetsvoorstel met zich meebrengt. Zoals de mogelijkheid van het opheffen van de leenrestrictie en de gevolgen daarvan. Ook laten we verwachte wijzigingen in ons productaanbod zien die interessant voor jou als adviseur zijn, zoals ons hybride pensioen. Nu kunnen deelnemers in ons DC product individueel pensioen opbouwen in een life cycle en collectief laten uitkeren in ons DB-fonds. Met als gevolg meer kans op een hoger of stabieler pensioen. Ook in het nieuwe pensioenstelsel verwachten we dit onderscheidende voordeel aan klanten in de creatieve en digitale sector te kunnen blijven aanbieden.

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor onze workshop op dinsdag 5 oktober!”

Het duurzaamheidsspook?

“Dat we te maken hebben met wereldwijde klimaatveranderingen staat als een paal boven water. De uitkomsten van het onlangs gepubliceerde Sixth Assessment van de IPCC bevestigt de sense of urgency en geeft extra druk op het klimaatakkoord van Parijs.

Voor Scildon reden om onderzoek te doen onder werkgevers hoe zij aankijken tegen duurzaamheid. Niet alleen binnen hun eigen bedrijfsvoering, maar ook wat dit betekent voor de duurzaamheid van de beleggingsmogelijkheden in de pensioenregeling. Wat is de rol van de pensioenadviseur om duurzaamheid te verwerken in het pensioenadvies? En wat verwachten werkgevers van hun pensioenadviseur en pensioenuitvoerder op dit onderdeel?

Wat is de toegevoegde waarde van ESG binnen uw pensioenadvies?”

Kies nu voor later:

“Keuzebegeleiding zal al meer naar de voorgrond gaan treden als het gaat om pensioenregelingen. Hoe deelnemers mee te nemen en te begeleiden in deze voor hen toch complexe materie. Wij delen graag onze visie en plannen hoe wij dit vormgeven en welke mogelijkheden dit voor u als adviseur oplevert.  U krijgt daarmee een inkijkje in de ontwikkeling van onze nieuwe producten en diensten. Tot slot nemen wij u mee in de mogelijkheden die wij al bieden op het gebied van deelnemersactivatie.”