maxDossier

Topadvies met korte doorlooptijd en lage kostprijs
Het nieuwe maxDossier biedt maximaal gemak en efficiency door geautomatiseerde analyses en rapportages. Kies ook voor maxDossiers en verbeter je propositie en businesscase voor elke adviessituatie.

No cure – No pay   Schiet het maxDossier in een bepaalde situatie tekort en heb je daardoor geen enkel voordeel, dan restitueren wij de aanschafprijs.

Korting   Dossiers die je afneemt tellen steeds 12 maanden mee voor de kortingsstaffel, je hoeft er dus niet perse meerdere tegelijk af te nemen om korting te krijgen. Adviseer je in dit introductiejaar 2018 meer dan 25 werkgevers? Neem dan contact op voor een voorstel op maat.

In contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

maxDossier - Geavanceerde rekentechniek

Verschillen in productspecificaties, bijvoorbeeld bonusunits vs restitutie, de verschillende beleggingshorizon per medewerker en de verschillende economische verwachtingen leveren veel rekenwerk op om goed te vergelijken en eerlijk te communiceren. Het maxDossier maakt het u makkelijk.

Scenarioanalyse
Per deelnemer en per product worden 5.000 economische scenario’s gegenereerd om een goed beeld te krijgen van de spreiding van de mogelijk uitkomsten van een premieregeling

Contante waarde methode
Het maxDossier biedt de mogelijkheid om te vergelijken op basis van contante waarden. Alle onderdelen van een pensioenregeling worden contant gemaakt op instelbare grondslagen. Voor de rekenrente kan naast een vaste rente ook worden gekozen voor een RTS. Met de contante waarde methode worden alle verschillen meegewogen en kun je verschillende regelingen en producten optimaal vergelijken.

Automatische productselectie inclusief onderbouwing

In een dossier kan een weging worden opgegeven voor Kosten werkgever, Opbrengst werknemer, Productkenmerken en Serviceniveau uitvoerder. Op basis van deze weging wordt volledig automatisch het best passende product geselecteerd en onderbouwd. Hierbij wordt zowel contante waarde als scenarioanalyse toegepast, waarbij rekening wordt gehouden met de beleggingswijze van de default lifecycle (lifecycle analyse).

inclusief  automatisch gegenereerde PowerPoint presentatie ‘productselectie’

inclusief  kant-en-klaar Word rapport ‘productselectie’

inclusief  waardering van de verleende groot-zakelijke prijsaanpassingen (=toegevoegde waarde adviseur)

inclusief  Engels rapport

Automatische impact- en compensatie analyses

Compensatieberekeningen
Per deelnemer wordt een compensatieberekening uitgevoerd waarbij de compensatiebedragen worden vastgesteld als jaarlijks gelijkblijvend bedrag of als percentage van het salaris, op basis van contante waarde en scenario analyse technieken.

Impactanalyse kosten werkgever
Voor de kosten van de werkgever wordt de wijziging van de waarde van de nieuwe regeling ten opzicht van de oude regeling inzichtelijk gemaakt, op basis van contante waarde en scenario analyse technieken. Dit is zeer bruikbaar bij het ontwerpen van de nieuwe regeling.

Impactanalyse opbrengst deelnemers
Per deelnemer wordt de wijziging van de waarde van de nieuwe regeling ten opzicht van de oude regeling inzichtelijk gemaakt, op basis van contante waarde en scenario analyse technieken. Dit is zeer bruikbaar bij het ontwerpen van de nieuwe regeling.

Stapsgewijze impactanalyse
Hiermee kan bij het ontwerpen van een nieuwe regeling per onderdeel inzicht worden verkregen in de waardeverschillen ten opzichte van de oude regeling, op basis van contante waarde en scenario analyse technieken. Voorbeelden zijn de invloed van het wijzigen van pensioenleeftijd, franchise en eigen bijdrage. Deze impactanalyse kan zowel op werkgever- als werknemersniveau worden uitgevoerd.

Nieuwe rapporten

Rapport Werkgeversrisico
Pensioen is een een arbeidsvoorwaarde. Wijzigt het pensioen, dan wijzigt de arbeidsvoorwaarde. De werknemer moet hier welbewust en expliciet mee instemmen. Het rapport werkgeversrisico maakt inzichtelijk welke bedragen deelnemers of nabestaanden potentieel kunnen claimen, indien de instemming niet of onjuist is verkregen.

 

Dossierafscherming

U kunt per dossier bepalen welke gebruikers naast uzelf toegang hebben. U kunt één of meer specifieke gebruikers opgeven of alle gebruikers van uw account toegang geven tot het dossier.