PPM 2016: goed voorbereid collectieve pensioenregelingen verlengen

Vorig jaar organiseerde Pensioennavigator de eerste productinformatie-middag in Fort Voordorp. PPM2015 trok 170 pensioenspecialisten die heel enthousiast waren over het initiatief. Op veler verzoek organiseren wij daarom dit jaar op maandag 30 mei opnieuw de Pensioennavigator Product Informatiemiddag in de regio Utrecht. Ook u kunt daar aanwezig zijn om zich te informeren over de collectieve pensioenoplossingen voor het komende seizoen.

APF
Het APF is het onvermijdelijke hoofdonderwerp voor 2016. In parallelsessies presenteren alle aanbieders hun eigen propositie en delen zij hun visie op het APF met u. Laat 'voor- en tegenstanders' u de plussen en minnen uiteenzetten, want uiteraard zijn er ook aanbieders die een andere pensioenoplossing aanbieden dan het APF.

Pensioenplein - netwerkborrel
Na de presentaties zijn de deuren naar het Pensioenplein geopend en is er voldoende tijd om na te praten met collega adviseurs en directie & product-specialisten van pensioenaanbieders.

Voor wie?
Deze middag is speciaal bedoeld voor adviseurs die zich bezighouden met collectief pensioen.

Aanmelden
Wilt u ook in één middag worden geïnformeerd over de collectieve pensioenoplossingen voor het komende seizoen? Meld u snel aan via het aanmeldformulier, de toegang is gratis.


Locatie informatie

Fort Voordorp
Voordorpsedijk 28b
3737 BK Groenekan
Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor alle deelnemers op het terrein. Het parkeren in gratis.

Het programma voor 30 mei

12.00 – 12.45 – Ontvangst, broodjeslunch en netwerken
13.00 – 13.15 – Kickoff door Pensioennavigator

Start informatie sessies
13.30 – 14.15   Zaal 1 t/m 11
14.30 – 15.15   Zaal 1 t/m 11
15.30 – 16.15   Zaal 1 t/m 11

16.00 – 18.00   Netwerken, borrel en hapjes


Zaalindeling

Zaal A   -  Allianz

Zaal B   - Delta Lloyd

Zaal C   -  Generali

Zaal D  -  Nationale Nederlanden

Zaal H  -   Centraal Beheer - APF

Zaal I    -   Aegon

Zaal J  -  ASR

Zaal K  -  Zwitserleven

Zaal L  -  ABN AMRO Pensioenen

Zaal O  -  Legal & General

Zaal P  -  Onderlinge 's Gravenhage


ABN AMRO - PPM PensioennavigatorABN AMRO Pensioenen; uitstekende scores in PensioennavigatorABN AMRO Pensioenen - Bente Feldberg

Wat heeft u hier als adviseur aan? U geeft zo efficiënt mogelijk pensioenadvies. De tarieven staan onder druk en uw klanten zijn veeleisend. De doorlooptijden moeten korter en laten weinig ruimte voor fouten of onduidelijkheden. ABN AMRO Pensioenen werkt met u mee. Wij komen in Pensioennavigator bij veel dossiers uitstekend uit de vergelijking op voorwaarden, prijs en lifecycles en wij helpen u om zo snel en efficiënt mogelijk uw klanten te bedienen.ABN AMRO Pensioenen - Jaap van der Wal

Laat u overtuigen en bezoek onze presentatie. We tonen ons uitgebreide productaanbod, onze efficiënte implementatiemethodiek en onze innovatieve dienstverlening. Natuurlijk nemen wij u ook mee in onze toekomstige ontwikkelingen op het
gebied van APF.

Zaal L 


Klaar voor de toekomst in 45 minuten met AegonSchermafbeelding 2015-06-12 om 16.30.12

Aegon Frits BartU heeft als adviseur veel te kiezen: Pensioenfonds, Verzekeraar, APF en PPI. Maar waar moet u uw kaarten op inzetten? Welk pensioenvehikel biedt uw klanten de beste kans op een goed pensioen?

Minstens zo belangrijk: wat wil de politiek? Frits Bart is hoofd beleid van Aegon Pensioen en daarnaast actief bij het Verbond van Verzekeraars, VNO-NCW en de Stichting van de Arbeid. Hij kent het krachtenveld als geen ander. Hij neemt u mee met wat u mag verwachten van sociale partners en overheid. Maar natuurlijk ook wat u mag verwachten van aanbieders. Aegon biedt u zowel PPI, APF, verzekeraar als pensioenfondsadministratie. Waar zet Aegon op in? Welke afwegingen moet u als adviseur maken bij kiezen van de pensioenuitvoerder van de toekomst? En wat doet Aegon om u en uw klanten te helpen? In 45 minuten praat Frits u bij. Geen marketing en productverkoop maar strategische informatie voor uw adviespraktijk.

Zaal I


 Allianz kiest Allianz Mart Vreven bijgewerktSchermafbeelding 2015-06-15 om 13.41.34

 Wij geloven in een toekomstig pensioenstelsel waarin werkgevers, werknemers en adviseurs keuzes kunnen maken. Een stelsel waar het beschikbaar stellen en hebben van financiële middelen een belangrijk vertrekpunt is voor de opbouw van inkomen na en tijdens het werkzame leven. Daarom heeft Allianz al lang geleden gekozen voor een DC-propositie. Niet door omstandigheden gedwongen, maar omdat we er goed in zijn!
Allianz Danny Keizer

In een dynamische en enerverende workshop praten wij u bij over de keuzes die Allianz nog meer maakt. Daarmee krijgt u een exclusieve preview van onze toekomstige productaanpassingen. Wij dagen u uit om uw mening te geven over onze DC-propositie en productaanpassingen. Kiest u er voor naar onze workshop te komen?


Bent u klaar voor de nieuwe pensioenwereld?ASR-logo-nieuw-1_resized-1_resized

Wat gaat u adviseren dit jaar? Bent u al voorbereid op het apf? Of houdt u het nog op pensioenverzekeren. Door het apf heeft u er in ieder geval betaalbaar alternatief bij. Wat het ook wordt, bij a.s.r. kunt u alle kanten op. We begeleiden klanten naar productoplossingen bij 4 labels:

>  a.s.r. (DB)
>  Het nederlandse pensioenfonds (DB apf)
>  De Amersfoortse (DC)
>  Brand New Day (DC PPI)

ASR Nanno van Putten (1)ASR Paul VerdonkASR Ton de RidderIn onze sessie leggen we de nadruk op onze gloednieuwe DC propositie voor de grootzakelijke markt en de DB-proposities van Het nederlandse pensioenfonds. Graag helpen we u om de nieuwe wereld van het apf beter te leren kennen. Want als u echt iets wil betekenen voor uw klant, dan moet u wel weten wat er nu te koop is.

Zaal J


cb_ppm2016

Centraal Beheer Algemeen PensioenfondsCB APF Lennard van der Beek

Centraal Beheer heeft bij De Nederlandsche Bank de vergunningsaanvraag ingediend voor het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds (APF). Lennard van der Beek neemt u mee in de verschillende mogelijkheden van het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds. Onderwerpen als structuur, de kringen (DC en DB) en nieuwe generatie DC waarbij er per deelnemer naar een individueel doel wordt gestreefd komen hierbij aan bod.

Maar ook uw positie als adviseur staat centraal. Wat betekent het APF voor uw advies? Welke rol kunt u straks voor uw relatie invullen als deze kiest voor een APF? Hoe gaat het Centraal Beheer APF u daarbij helpen?

Zaal H


Schermafbeelding 2015-06-23 om 08.50.32

Delta Lloyd

DL Willem WesselinkTrends en ontwikkelingen in de pensioenbranche hebben veel impact op onze klanten. Ontwikkelingen zoals nieuwe wetgeving, digitaliseren van de dienstverlening, individualisering en de lage marktrente zorgen voor nieuwe producten. Ook bestaande oplossingen van Delta Lloyd worden aangepast. 

Benieuwd naar deze wijzigingen, het Delta Lloyd APF en de nieuwe manier van communiceren richting werkgevers en deelnemers? Kom naar de presentatie van Delta Lloyd in zaal B!


Generali: de aanbieder die het MKB groots behandeltSchermafbeelding 2015-06-12 om 16.01.06

Toe aan een aanbieder die het MKB groots behandelt? In 3 speeddates praten onze specialisten  u bij over de nieuwste ontwikkelingen. Als u ons café uitloopt, bent u helemaal op de hoogte.

1. Generali Pensioen: ‘corporate’ service voor het MKB
Hoe ziet een transparante pensioenregeling er uit? Welke keuzes maken wij om het meest transparante, overzichtelijke en duidelijke pensioen te bieden? En hoe werkt het Garantiefonds met 2,5% netto rendement?

2. Nieuwe blik op Collectieve overlijdensrisicoverzekering
Een ogenschijnlijk eenvoudig product met veel adviestoepassingen. Hoe werkt het commercieel, juridisch en fiscaal?

3. MKB-klant gaat internationaal  – wat nu?
Internationale winstdeling  levert 37% premiekorting op (2014). Ook zonder kennis van ‘Pooling’ van o.a. pensioen helpt  u uw klant op weg met hulp van het grootste EB-netwerk.

Generali Caroline-DautzenbergGenerali Frederik van den EedeGenerali Arjan van der LansGenerali Anne ScholtenGenerali Andre BlokGenerali Mecx Kooij Zaal C


Tussenstap of klaar voor de toekomst? Wat kiest u?unnamed

LG-Christina KapteijnsKunt u in twee zinnen uitleggen wat een APF toevoegt?  En hoe legt u het uw klant uit? U wilt kwaliteit, duidelijkheid en klaar zijn voor de toekomst. Luistert u naar onze visie op het APF en het pensioen van de toekomst.

Aan de hand van de belangrijkste klantwensen inventariseren wij de sterkste pensioenoplossingen voor u en uw klant. En u krijgt een voorproefje te zien van ons splinternieuwe online portaal!

Bezoek de sessie van de Beste Pensioenverzekeraar (Adfiz 2015) en ontvang het boek ‘Het Nieuwe Werken aan je pensioen’  Zaal O


Schermafbeelding 2015-06-12 om 15.24.11Nationale NederlandenNN Wouter Berris

Tijdens deze presentatie zal Wouter Berris ingaan op de voor- en nadelen van een Algemeen Pensioenfonds. Door uitgebreid de kenmerken van De Nationale APF toe te lichten krijgt u een zeer goed beeld van een APF. Hierbij is er veel ruimte voor discussie en vragen rond de mogelijkheden die een APF kan bieden. Ook is er ruimte om in te gaan op de uitdagingen die horen bij het aansluiten bij een APF.

Zaal D


logo Onderlinge stap1GarantiePlusPensioen hét alternatief

OG Henry Faken OG Stefanie de Roode bijgewerktWilt u traditionele zekerheid voor het pensioen van MKB’ers en de DGA? De Onderlinge ’s-Gravenhage biedt hét alternatief in de markt.

Kom naar de presentatie!

Stefanie Klomp MPLA en Henry Faken laten u kennismaken met de Onderlinge ’s-Gravenhage, het zekerheidbiedende GarantiePlusPensioen en maken een vergelijking voor u met lifecycles.

Onderlinge ’s-Gravenhage. Pensioen en levensverzekeringen sinds 1895.

Zaal P


Zwitserleven - Pensioennavigator PPM 2015Zwitserleven Nu Pensioen Plus!;

Meer van nu. Meer voor later.

De toekomst vraagt om nieuwe oplossingen. We moeten anders omgaan met ons milieu, ons werk, onze economie. En óók met ons pensioen. Daarom is er het Zwitserleven Nu Pensioen Plus! met de innovatieve ZekerheidZwitch. Dé eigentijdse manier om pensioen op te bouwen, door de unieke combinatie van lage kosten, verantwoord beleggen en garanties. Zowel vóór als ná de pensioendatum.

Helemaal van nu, met meer zekerheid en duidelijkheid voor later!ZL Wietske Hulshof en Robert Snep bijgewerktZL Arjen van Zantenbewerkt

Meer weten? Kom naar de sessie van Zwitserleven op 30 mei!

Zaal K